Uitslagen 2017

Schaken op het terras van ‘t Haasje    (verslag Diana Baak, Groene Hart Koerier)

Schaakvereniging Reynaerde uit Hazerswoude-Rijndijk was zaterdag voor de 15e keer gastheer voor het Haasje Repid schaaktoernooi, dat dit jaar is gewonnen door Dennis Bouwmeester uit Roelofarendsveen.

Om 10 uur ’s ochtends startten 40 mannen op het terras van restaurant ’t Haasje aan de Rijndijk in 5 groepen met het spelen van 7 partijen tegen tegenstanders van ongeveer gelijke sterkte.  In de ‘invitatiegroep’ speelden de clubkampioenen uit de regio tegen elkaar om de felbegeerde wisselbeker die al vol stond met plaatjes met de namen van de 14 voorgangers uit voorgaande jaren. Vol trots nam Dennis Bouwmeester van schaakvereniging Utile Dulci uit Roelofarendsveen deze prijs in ontvangst. Aan de overige winnaars in de groepen 1 tot en met 4 werden gevulde enveloppen uitgedeeld. Met zo’n dagje schaken valt dus ook nog wat te verdienen! Op de winnaar in Groep 1 (hoogste niveau) moest nog lang worden gewacht want de laatste partij was zeer spannend. Arian de Bruijne van Inter Nos uit Boskoop kon uiteindelijk de felicitaties van zijn tegenstander in ontvangst nemen.

Van de jeugd moet de denksport het hebben!
De meeste deelnemers hebben al grijze haren, maar er deden ook 2 jeugdspelers mee en zeker niet onverdienstelijk. Sam van Dongen (14) uit Overschie won de 1e prijs in Groep 2 en de jongste deelnemer, de 11-jarige Timo Yeh uit Leiden, behaalde de 2e plek in Groep 3 achter winnaar Milto Pengel. Voor Timo Yeh was het toernooi een oefening voor het NK voor spelers tot en met 12 jaar, dat over anderhalve week start. “Ik zit op de Lorenzschool in Leiden waar veel aandacht aan schaken wordt besteed. Met onze school zijn we vorig jaar zelfs tweede van Nederland geworden”, aldus Timo Yeh. Nieuwe jeugdige aanwas is er voor Reynaerde in Rijnwoude helaas niet. Maar wie weet voelt een juf of meester op een van onze basisscholen zich geroepen...

UITSLAGEN PER GROEP

Invitatiegroep
1    Dennis Bouwmeester (Utile Dulci)            5.5
2    Kees Scherpenisse (Daniël Noteboom)     5.0
3/4    Jan Borst (Utile Dulci)                            4.5
3/4    Hans Altona (SV Reynaerde)                  4.5

1    Arian de Bruijne (Inter Nos)                      5.5
2    Gert-Michiel de Niet (Oegstgeest)            5.0
3    Pim Ydo                                                    4.5

1    Sam van Dongen (Overschie)                    5.0
2    Jan bertus Molenkamp (Philidor)              4.5
3    Mahesh Patil                                             4.5

1    Milto Pengel                                             6.5
2    Timo Yeh (Stormpionnen)                         5.5
3    Jan Hoogenboom (Utile Dulci)                  4.5

1    Peter van Leijden (SV Reynaerde)             7.0
2    Cees van Velsen (SV Reynaerde)               5.0
3    Konrad Ninikashvili (Leithen)                   4.0

www.svreynaerde.nl

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode